שנת 2012 היית שנה חיובית בשוק הגמל. עליות השערים בשוקי המניות והאג”ח תורגמו לתשואות גבוהות כמעט בכל האפיקים.
את טבלת התשואות השנה ממשיך להוביל בהפרש ניכר בית ההשקעות אלטשולר-שחם.
זוהי השנה השלישית ברציפות שהוא מוביל במקום הראשון אם תשואה שנתית של 14.9%-15%.
אחרי הקופות והקרנות של אלשטולר (“גמל כללי” ו-“להיט”) ממוקמות קופות הגמל של מנורה עם תשואה שנתית של 12.4% והראל עם תשואה שנתית של כ-12.1%.
כפי שניתן לראות בטבלה גם בענף קרנות ההשתלמות ממשיך בית ההשקעות אלטשולר שחם להוביל את טבלת התשואות- ובהפרש ניכר. שתי הקרנות שלו “נירית” ו-“השתלמות כללי” השיגו תשואה של 14.9%- 14.5%. אחריו ממוקמות קרנות ההשתלמות של הראל ופסגות שהשיגו תשואות של 11.7%- 11.3%.
בענף קופות הגמל מדברים רבות על ההצלחה המתמשכת של גלעד אלטשולר וצוות ההשקעות שלו, לייצר תשואה עודפת לעמיתים שאת חסכונותיהם הוא מנהל, ולהוביל את טבלת התשואות לאורך זמן רב.
אם נבדוק את התשואה המצטברת בחמש השנים האחרונות (כולל 2008- שנת המשבר הפיננסי), נגלה שבית ההשקעות ילין לפידות ממשיך להוביל את טבלת התשואות אם תשואה מצטברת של כ-44.8% ואחריו ממוקמת קופת הגמל “גלעד” של הראל עם תשואה מצטברת של כ-38.6%. קופת הגמל “כללי” שבניהול אלטשולר-שחם נמצאת במקום הרביעי.
אתר מיי גמל-נט נועד לתת לכלל ציבור השכירים והעצמאים, אפשרות לבדוק ולהשוות את ביצועי קופת הגמל וקרן ההשתלמות שלהם בלחיצת כפתור.
האתר כולל גם ממשק פשוט הכולל את פרטים הנוספים, כגון: פרופיל הסיכון וקבוצת ההתמחות שלה, היקף והרכב נכסיה, פירוט התשואה שהביאה לעמיתיה בטווחי זמן שונים, דמי הניהול הממוצעים שגבתה מהם ופרטים חשובים נוספים בנוגע למדיניות ההשקעות הספציפית של הקופה.
נסו בעצמכם ותראו כמה קל ופשוט להשוות את ביצועי הגמל, ההשתלמות, פוליסות החיסכון, וקופות הגמל להשקעה שלכם, עם מיי גמל נט.
אלטשולר תותחים!
על מה הכי חשוב להסתכל? שנה, שלוש או חמש שנים אחורה?
אם לא התחלפו המנהלים- עדיף להסתכל על החמש שנים.
מישהו מכיר את “בר יציב גמל”?
זאת קופת גמל של “הדס-ארזים”. הם עשו לא רע ב-2012, בשנים קודמות הם עשו תוצאות פחות טובות.
מישהו יכול להמליץ לי על קרן השתלמות אגחית?
שירן, אני מציע שתכנס להשוואה במיי גמל נט, תשאיר פרטים ויועץ מקצועי יחזור אליך.